La Casa de l’Edén: una associació amb l’objectiu de servir i ajudar a tota persona necessitada

Avui us presentem La Casa de l’Edén, una associació que va néixer amb una clara orientació altruista. Els fundadors de l’associació ho tenen clar “Els valors i les motivacions cristianes i el compromís de fe inspiren la nostra tasca vocacional, en aquests valors trobem una opció de vida, donant-nos el sentit i l’alegria, tot i que a vegades en el vèrtex del risc.”

L’Escola-Granja Casa de L’Edèn sorgeix com a iniciativa per donar cobertura a les necessitats socioeducatives de joves en alt risc d’exclusió social, proporcionant una eina d’intervenció que permeti incidir en diversos àmbits: familiar, escolar, formatiu i laboral, relacional, etc.

Es pretén donar una atenció personalitzada, encaminada a la integració social, adaptada a la necessitat/problemàtica de cada persona, treballant aspectes de l’aprenentatge relacionats amb la convivència interpersonal i la responsabilitat social, així com facilitar-los l’adquisició de coneixements bàsics i aptituds de treball necessàries per a la inserció laboral.

L’associació té com a base els recursos educatius que ofereix el propi medi natural, proporcionant tallers d’horticultura, amb cultiu ecològic i granja, amb la cura i manteniment d’animals, tallers de jardineria, obra de paleta, fusteria, etc.

OBJECTIUS GENERALS I ESPECÍFICS

  • L’objectiu principal del programa educatiu és el desenvolupament personal i la integració social de joves i persones amb dificultats socials i familiars, utilitzant com a eina principal el medi natural.
  • Prevenir i evitar el deteriorament i les situacions de risc, compensar dèficits socioeducatius i l’adquisició d’aprenentatges i competències.
  • Donar suport i complementar el paper de la família i arribar a on aquesta a vegades no arriba.
  • Oferir un model d’adult de referència.
  • Establir grups de relació positius.
  • Prevenir i/o evitar conductes pre-delictives i delictives al carrer.
  • Prevenir i/o evitar el consum de drogues i conductes de risc associades.

L’associació L’Edèn s’ha constituït en el mes de Setembre de l’any 2014 venint de una experiència constituïda l’any 2007 al Centre Manantial de Vida (El Trampolí) i es troba a la faldilla de la muntanya de l’Albiol, al terme municipal de la Selva del Camp.

Captura de pantalla 2015-03-25 a la(s) 09.37.34

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *